PNȚCD CAUTĂ REPREZENTANȚI DIN DIASPORĂ PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE DE ANUL VIITOR

Congresul PNȚCD a hotărât să rezerve toate locurile pe listele sale din Circ. 43 Diaspora pentru românii din străinătateCongresul Extraordinar al PNTCD de la Pitesti Congresul Extraordinar al PNTCD de la Pitesti ANUNȚURI
Sâmbătă 6 iunie, la Piteşti, a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD). La întâlnire au participat delegați din întreaga țară, dar și din străinătate.

Printre problemele care s-au discutat a fost şi situaţia românilor din diasporă și problemele lor specifice. După luări de cuvânt și dezbateri s-a ajuns la concluzia unanimă că "aceștia trebuie să fie mai bine reprezentați în Parlamentul României, Congresul hotărând să rezerve pentru ei toate cele şase locuri eligibile pe listele ce va fi depuse, cu ocazia alegerilor parlamentare de anul viitor, la Circumscripţia 43 - Diaspora", a declarat pentru Blasting News reprezentantul PNŢCD Diaspora, domnul Pavel Croitoru, care a participat la Congres.

"PNŢCD este primul partid care are o astfel de deschidere faţă de românii din străinătate, până în acest moment", a mai adăugat Pavel Croitoru.

După cum este deja cunoscut romănilor din diasporă, în Circumscripţia Electorală nr. 43 Diaspora pot fi aleși doar patru deputaţi şi doi senatori care să-i reprezinte, ceea ce este o anomalie, deoarece se pare că numărul românilor cu reşedinţa în străinătate oscilează în jurul cifrei de 4 milioane. Dacă am calcula că la fiecare 70.000 de români trebuie să fie un deputat, iar la 160.000 - un senator (conform Legii 35/2008), dintr-un calcul matematic foarte simplu rezultă că românii din diaspora ar trebui să aibă în jur de 57 de deputaţi şi circa 25 de senatori.

Deși au existat în Parlamentul României mai multe cereri în acest sens, ele nu au fost luate în considerare până în acest moment, parlamentarii noștri preferând status quo-ul. Aceeași soartă au avut-o, până astăzi, și proiectele de lege care solicitau introducerea votului electronic și prin corespondență, deși acestea au avut o mare susținere din partea PNL.

Românii din Italia au început deja să se organizeze pentru a găsi persoanele cele mai potrivite pentru această misiune. Italia si Spania, datorită numărului mare de români rezidenți, ar putea primi câte două posturi: unul de senator si unul de deputat. Congresul Extraordinar se va termina în acestă seară. Dacă vor apărea lucruri noi, le vom publica în zilele următoare.

Cei interesaţi pot să facă propuneri, pentru o perioada limitată de timp, contactându-l pe Facebook pe domnul Pavel Croitoru (Italia), reprezentantul PNȚCD Diaspora.
sursa: PNȚCD CAUTĂ REPREZENTANȚI DIN DIASPORĂ PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE DE ANUL VIITOR

Nessun commento:

Posta un commento

Receive All Free Updates Via Facebook.