Gând ...

Înainte de a fi reprezentant al unui partid politic sau un cetățean, care dorește să se implice mult în viața politică a României sunt om.
Nu vreau să scuz sau să apăr pe nimeni. Văzând acest dezastru mă întreb, dacă sunt demn să merg înainte. Nu este o demisie sau un gând de retragere, este doar un semnal de alarmă pentru mine, pentru actualii și viitorii oameni, care doresc să se implice în bunul mers al societății civile.
Trebuie să fim demni de încrederea cetățenilor, să avem grijă de cei care speră în noi, cei care ne dau "pâinea și cuțitul" pentru viitorul lor și al copiilor.
Este un gând ... 
Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit și să-i aibă în pază pe cei care au supravetuit !!!
AMIN !
Pavel Croitoru

O uriaşă reacţiune morală, o revoluţie de idei în care ideea de “românesc” să fie mai mare decât “uman”, “genial”, “frumos”.

“Ce să vă spun? Iubesc mult acest popor blând, pe spatele căruia diplomaţii croiesc hărţi şi războaie, zugrăvesc împărăţii despre care lui nici prin gând nu-i trece. Iubesc acest popor care nu serveşte decât de cataligi acelora care se înalţă la putere. Popor nenorocit care geme sub măreţia tuturor palatelor de gheaţă pe care i le aşezăm pe umeri.
E mică ţărişoara noastră, îi sunt strivite hotarele, greutăţile vremurilor au ştirbit-o, dar această ţară mică şi ştirbită e ţara noastră, e Ţara Românească, e patria iubită a oricărui suflet românesc. Noi o iubim aşa cum este, aşa cum a făcut-o Dumnezeu, cum a ajuns prin suferinţele seculare până în zilele noastre. O iubim fără a-i cere nimic în schimb, nici chiar încrederea ei, atât de lesne de indus în eroare, nici chiar iubirea înnădită azi la lucruri străine şi la oameni străini.
Tocmai de aceea trebuie să schimbaţi opţiunea publică! Daţi-i o altă direcţiune! Răscoliţi geniul naţional, spiritul propriu şi caracteristic al poporului din adâncurile în care doarme. Faceţi o uriaşă reacţiune morală, o revoluţie de idei în care ideea de “românesc” să fie mai mare decât “uman”, “genial”, “frumos”. “
- Mihai Eminescu

Votul prin corespondență: de la lege la adevăr. Guvernul din Exil.

Adevărul gol-goluț este că niciunul, dar absolut niciunul din liderii politici de la București, dintre cei care trag sforile puterii, NU CONSIDERĂ DIASPORA O PRIORIATE. Mai mult, o disprețuiesc. De la funcțiile cele mai importante în stat, până la liderii vocali de partide. Declarațiile de dragoste sunt, absolut toate, pure ipocrizii!

Diaspora a fost folosită la prezidențialele din 2014 în mod tehnic, ca masă de vot și pentru a răsturna votul din țară, printr-o strategie de laborator. S-a folosit, cu destul cinism, marea frustrare și ura, legitime, ale românilor plecați (de fapt alungați de un stat corupt și nedemn), într-un joc electoral închis. După alegeri, politicienii care au câștigat, dar și cei care au pierdut, au rămas cu ”beleaua” pe cap, cu promisiunile făcute.

Legea electorală, care alocă un numar nesemnificativ de mandate pentru diaspora, precum și așa-zisul vot prin corespondență sunt, de fapt, praf în ochi, pentru naivi. Cheia problemei stă cu totul în altceva. Atâta vreme cât diaspora nu este organizată, iar românii din afară sunt dezbinați, umiliți de statul român și, mai ales săraci, fără putința de a pune condiții, la București vor fi tratați cu festivisme, minciună și ipocrizie, ca niste fugari. Votul diasporei nu trebuia, de la bun început, tratat ca o chestiune tehnică, de tip cantitativ, ci, mai mult ca o formă de acțiune politică împotriva unui stat corupt, ca un act de acuzare, ca o formă de protest. Nu votul, ci vocile civice. Ma gândesc dacă, raportat la situația disperată a românilor din afară, nu ar fi cazul, dragi compatrioți, să vă organizați într-un Guvern în Exil… 

sursa:Votul prin corespondență: de la lege la adevăr. Guvernul din Exil.

Pavel Croitoru, primul român din diaspora în conducerea unui mare partid românesc, vicepreședinte la PNȚCD 09 OCTOMBRIE 2015

Pavel Croitoru, 41 de ani, originar din Iași, a fost ales în funcția de vicepreședinte al PNȚCD, fiind unul dintre puținii români din diaspora care au ajuns într-o funcție atât de înaltă într-un partid politic din România.

Cu o bogată experiență politică, atât în țară cât și în Italia, acolo unde locuiește în prezent, Croitoru ne-a declarat că nu s-a înscris în partid considerând acest lucru ca o trambulină către Parlament sau vreo funcție publică, ci pentru că în trecut a mai activat în cadrul PNȚCD iar speranțele pe care le-a dat Klaus Iohannis, în opinia sa, au dispărut. ”Am pornit un proiect de identificare a unor persoane reprezentative și dorite de comunitatea noastră aici în Italia...” ne-a spus el.

A fost membru PNȚCD începând cu anul 1992, apoi, în Peninsulă a activat la UDRI (Uniunea Democrată a Românilor din Italia), în funcția de secretar general și în prezent la AR (Alianța Românilor), formațiuni politice ale românilor din Italia.



Când ai venit în Italia și care au fost motivele pentru care te-ai decis să pleci din țară?

«Pentru prima oară am ajuns în Italia în 2000 cu dorința de a ajunge în Elveția, dar destinul a decis să rămân aproape de Elveția la 30 km, într-o zonă deosebit de frumoasă pe Lago Maggiore, motivul principal fiind dorința de a realiza ceva mai mult, decât ar fi oferit la aceea vreme România.»

Ai întâmpinat probleme de când trăiești și muncești în Peninsulă?

«Românii au capacități deosebite care reușesc să le demonstreze în "vremuri de criză". știu doar că am muncit enorm de mult pentru a învăța două meserii care să-mi permită un trai decent. totul se bazează pe voința, seriozitate și cinste.»

Când ai început activitatea în cadrul partidului și care a fost momentul în care ai reluat legăturile?

«Sunt membru PNȚCD din martie 1992 și imediat după ce președintele Iohannis și-a anunțat echipa prezidențială am reluat legătura cu partidul. În acel moment am simțit că ultima speranță a românilor din țară și străinătate nu este absolut deloc pe făgașul cel bun. Cu tărie afirm că am avut intuiție bună, lucrurile decurg deosebit de rău ...»

«PNȚCD este cel mai semnificativ partid creștin democrat din România, care militează pentru unitate națională, morala creștină, democrație și nu în ultimul rând dreptate socială. Sunt cu adevărat valori care lipsesc altor partide din România, ca să nu mai vorbim de faptul că suntem un partid în care corupția nu există»

Crezi ca PNȚCD poate fi o alternativă pentru România și cetățenii ei din afara țării? De ce?

«PNȚCD este o alternativă pentru toți românii din țară și din afară granițelor! Din păcate lucrurile merg rău de tot și asta o demonstrează faptul că avem în afară granițelor 4-5 milioane de români și în fiecare an pleacă cel puțin 200.000 de români. Avem sate întregi părăsite, pământ nelucrat și copii lăsați acasă în grija rudelor sau a prietenilor, pe când avem tot ce ne trebuie acasă, acasă în România.»

Ce planuri are partidul în afara țării?

«PNȚCD propune românilor un program politic care poate fi găsit pe www.pntcd.ro și curând vom avea și un program destinat românilor din străinătate cu o serie de măsuri legislative, care să încurajeze repatrierea acestora. PNȚCD prin reprezentanții săi din afară granițelor și-a propus să aducă ACASĂ în PNȚCD toată suflarea țărănistă, bineînțeles acordând maximă atenție tuturor celor care doresc să vină alături de noi.»



Vei candida pentru Parlamentul României?

«Am pornit un proiect de identificare a unor persoane reprezentative și dorite de comunitatea noastră aici în Italia. Acest proiect este în curs de desfășurare, necesită câteva întâlniri mai particulare și apoi vom face un sondaj de opinie cu speranța că redacția Gazeta Românească ne va da o mână de ajutor, cum mereu a făcut acest lucru în străinătate. Cum am mai declarat sunt persoane cel puțin la fel de bine cotate ca mine, ce merită să ajungă în Parlamentul României pentru a reprezenta interesele românilor din străinătate.»

Se vor organiza întâlniri în diaspora cu liderii partidului? E ceva deja programat?

«Întâlniri vor exista cu siguranță pe viitor cu asociațiile românești din străinătate și imediat ce vom stabili un program al întâlnirilor vom anunța în timp util.»

Se vorbește despre posibile alianțe pentru alegerile de anul viitor?

«Pragul electoral de 5% forțează PNTCD să se gândească la o alianță electorală pentru alegerile parlamentare din 2016. în afară de PSD și PNL nimeni nu poate avea garanția că va atinge acest prag electoral. Așadar cu siguranță va exista o alianță electorală pentru anul viitor.»

Alianța Românilor va avea o colaborarea cu PNȚCD?

«În momentul în care am decis să revin activ în PNTCD am supus atenției membrilor fondatori o eventuală retragere din asociație. Scopul Alianței Românilor este bine definit, ceea ce nu a împiedicat încă de la început formarea noastră, indiferent de doctrina politică, mai ales ca membrii fondatori sunt liberali, social democrați și creștin democrați. Așadar "ALIANȚA ROMÂNILOR" merge mai departe cu tot grupul fondator și nu va fi sub influența niciunui partid politic din România sau Italia.»

Românii care doresc să ți se alăture, unde ar putea să te contacteze?

«Cei care doresc să se alăture PNTCD o pot face pe site-ul www.pntcd.ro completând cererea de adeziune iar de acolo secretariatul general va distribui fiecare cerere în funcție de județul sau țara de rezidență a solicitantului.»
sursa: Pavel Croitoru, primul român din diaspora în conducerea unui mare partid românesc

Interviu// Pavel Croitoru, vicepreşedinte PNTCD: „Consider că Italia trebuie să aibă un parlamentar din Diaspora și nu o persoană "impusă" de la București” Publicat în Joi, 24 Septembrie 2015 10:43 Scris de Eugen Cristescu

Înainte de a vă invita să citiţi un interviu cu Pavel Croitoru, recent ales vicepreşedinte al PNTCD, un român care locuieşte in Italia, ar fi bine să vă spun că este unul dintre prietenii mei de pe Facebook. Nu ne-am văzut niciodată până acum şi am dialogat, mai mult, în ultimele luni. I-am urmărit intervenţiile şi am observat că este o persoană decentă, care nu creează conflicte, cu un discurs elegant. Acestea sunt motivele pentru care am decis să fac un interviu cu Pavel Croitoru, căruia îi doresc succes dacă va decide să candideze la alegerile parlamentare din 2016 ca deputat sau senator din partea Diasporei.

Reporter: De când activați în PNTCD?

P.C: Am devenit membru în martie 1992 în cadrul Organizației Județene, acolo unde am fost și membru fondat al Organizației de Elevi.

Rep: Ce reprezintă pentru dumneavoastră funcția de vicepreşedinte al acestui partid?

Pavel Croitoru: Este o mare onoare, dar în același timp este o poziție de mare responsabilitate. O voi trata cu mare onoare și respect.

Rep: V-ați popus ca să reaprindeti spiritul țărănist în Diaspora, dacă în țară pare aproape imposibil?

P.C: Doresc să le mulțumesc colegilor mei din țară că au ținut cu multe sacrificii PNTCD în viața. Avem organizații județene bine organizate în țară, dar nu este suficient pentru a regăsi PNTCD în Parlamentul României. Este adevărat în Diaspora sunt mulți români care au spiritul țărănist în inimă și trebuie să-i aducem pe toți ACASĂ.

Rep:  Aţi declarat pentru Emigrantul.it că nu doriți să faceți organizații în Italia. Rămâneți pe aceeași poziție sau vreți să adaugati ceva?

P.C: Ceea ce am dorit să spun este că nu vom face organizații pe orașe sau comune, cum fac alte partide. Personal doresc ca împreună cu doamna Maria Rațiu (Torino) si cu alți țărăniști să identificăm imediat toată suflarea țărănista și să intram în anul electoral bine pregătiți pentru alegerile parlamentare.

Rep:  Intenționați să candidați din partea Diasporei la urmatoarele alegeri?

P.C: Circumscripția electorală 43 Diaspora are un număr de 6 parlamentari (4 deputați și 2 senatori). Italia este țara cu cea mai mare comunitate românească aproximativ 1.3 milioane din datele oficiale și încă 1 milion care nu sunt oficial înregistrați.

Consider ca Italia trebuie să aibă un parlamentar din Diaspora și nu o persoană "impusă" de la București, așadar sunt ferm convins că vom găsi cea mai potrivită persoană care va aduce rezultate și vă asigur că sunt persoane cel puţin la fel de bine cotate decât mine.

Rep:  Care sunt propunerile dv pentru românii din  diaspora, în noua calitate pe care o aveti?

P.C: Împreună cu colegii mei din "Alianța Românilor" asociație înregistrată în Italia și care nu este sub influența niciunui partid politic din România, am reușit să identificăm o serie de necesități politice și chiar economice pentru românii din Diaspora și chiar pentru românii care doresc să se repatrieze. Dar în primul rând este necesară o formă chiar și legislativă prin care Diaspora își poate alege într-un mod cât mai transparent posibil reprezentanții. Vă asigur că în acest moment, Guvernul României sau orice autoritate a unui stat în care avem comunități semnificative, care dorește un dialog cu aceste comunități nu au cu cine. Pot vorbi cu simpli președinți de asociații, care pot avea contact cu cei menționați mai sus, dar mereu vor fi contestați de către celelalte asociații. Este rușinos ca nici în 2015 să nu avem asemenea norme sau legi.

În concluzie,  PNTCD va supune atenției Diasporei o serie de Norme sau Legi ce vor duce la o corectă reprezentare a romanilor în lume, mărirea numărului de parlamentari și nu în ultimul rând facilități de repatriere.

Rep:  Există solidaritate printre românii din Diaspora sau e o calitate care ne lipsește noua românilor, în general? Ce putem face sa o redobandim?

P.C: Vă asigur că românii știu să fie solidari. Evident există și partea mai puțin dorită, dar acolo am putea interveni cu toții. Am putea cu adevărat să ne cultivăm mai mult spiritul civic, acel spirit de voluntariat și chiar să ne apropiem mai mult de Bunul Dumnezeu.
sursa: Interviu// Pavel Croitoru, vicepreşedinte PNTCD: „Consider că Italia trebuie să aibă un parlamentar din Diaspora și nu o persoană "impusă" de la București”

Pavel Croitoru – un emigrant din Italia – noul vicepreședinte PNȚCD

Pavel Croitoru, un ieșean rezident la Milano de mai mulți ani, este noul vice-președinte al PNȚCD din România.
Prin hotărârea nr. 4 a Comitetului Național de Conducere al partidului, din 19 septembrie 2015, Pavel Croitoru a fost numit noul vicepreședinte al PNTCD, precum și membru al Comitetului Național de Conducere al PNȚCD. Nu este vorba de o funcție pe Italia sau Diaspora, (deși în comunicat se specifică PNȚCD Diaspora) acest partid neavând filiale precum celelalte partide, a specificat noul vice-președinte ales Pavel Croitoru. La Congresul din 6 iunie al PNȚCD Pavel Croitoru primește propunerea, acesta având state vechi în rândurile partidului, netrecând vreodată în altă tabără, rămânând consecvent politicii acestuia (prim-vicepreședinte pe țară al organizației PNTCD a elevilor; în 1992 înființează Organizația de Tineret a PNȚCD la Iași).

În Italia, un grup de persoane „din străinătate” și nu din diaspora, cum îi place să spună noului ales, este cel care încearcă să revigoreze acest partid. „Eu nu vreau vreau să fac organizații, să umblu cu steagul PNȚCD prin Italia și să fac organizații la Verbania, Milano ssau Torino… Cam aceleași lucruri deja văzute și revăzute. Eu îmi doresc regruparea câtorva țărăniști cu care ne cunoaștem de mai mult timp și cu care vrem să ducem mai departe idealurile acestui partid trecut prin atâtea războaie și lupte. Am schimbat puțin stilul și nu ne dorim ca oricare lucru pe care-l facem să fie făcut pe Facebook, cu discuții interminabile fără sens, fără rost. ”

Nu există momentan o organizație a PNȚCD în Italia  dar partidul își dorește, individual sau în cadrul unei alianțe, să propună oamenii săi la viitoarele alegeri parlamentare.
sursa: Pavel Croitoru – un emigrant din Italia – noul vicepreședinte PNȚCD

PNȚCD CAUTĂ REPREZENTANȚI DIN DIASPORĂ PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE DE ANUL VIITOR

Congresul PNȚCD a hotărât să rezerve toate locurile pe listele sale din Circ. 43 Diaspora pentru românii din străinătateCongresul Extraordinar al PNTCD de la Pitesti Congresul Extraordinar al PNTCD de la Pitesti ANUNȚURI
Sâmbătă 6 iunie, la Piteşti, a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD). La întâlnire au participat delegați din întreaga țară, dar și din străinătate.

Printre problemele care s-au discutat a fost şi situaţia românilor din diasporă și problemele lor specifice. După luări de cuvânt și dezbateri s-a ajuns la concluzia unanimă că "aceștia trebuie să fie mai bine reprezentați în Parlamentul României, Congresul hotărând să rezerve pentru ei toate cele şase locuri eligibile pe listele ce va fi depuse, cu ocazia alegerilor parlamentare de anul viitor, la Circumscripţia 43 - Diaspora", a declarat pentru Blasting News reprezentantul PNŢCD Diaspora, domnul Pavel Croitoru, care a participat la Congres.

"PNŢCD este primul partid care are o astfel de deschidere faţă de românii din străinătate, până în acest moment", a mai adăugat Pavel Croitoru.

După cum este deja cunoscut romănilor din diasporă, în Circumscripţia Electorală nr. 43 Diaspora pot fi aleși doar patru deputaţi şi doi senatori care să-i reprezinte, ceea ce este o anomalie, deoarece se pare că numărul românilor cu reşedinţa în străinătate oscilează în jurul cifrei de 4 milioane. Dacă am calcula că la fiecare 70.000 de români trebuie să fie un deputat, iar la 160.000 - un senator (conform Legii 35/2008), dintr-un calcul matematic foarte simplu rezultă că românii din diaspora ar trebui să aibă în jur de 57 de deputaţi şi circa 25 de senatori.

Deși au existat în Parlamentul României mai multe cereri în acest sens, ele nu au fost luate în considerare până în acest moment, parlamentarii noștri preferând status quo-ul. Aceeași soartă au avut-o, până astăzi, și proiectele de lege care solicitau introducerea votului electronic și prin corespondență, deși acestea au avut o mare susținere din partea PNL.

Românii din Italia au început deja să se organizeze pentru a găsi persoanele cele mai potrivite pentru această misiune. Italia si Spania, datorită numărului mare de români rezidenți, ar putea primi câte două posturi: unul de senator si unul de deputat. Congresul Extraordinar se va termina în acestă seară. Dacă vor apărea lucruri noi, le vom publica în zilele următoare.

Cei interesaţi pot să facă propuneri, pentru o perioada limitată de timp, contactându-l pe Facebook pe domnul Pavel Croitoru (Italia), reprezentantul PNȚCD Diaspora.
sursa: PNȚCD CAUTĂ REPREZENTANȚI DIN DIASPORĂ PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE DE ANUL VIITOR

Receive All Free Updates Via Facebook.